Selecteer een pagina

Vorige week plaatste ik een bericht over de extra kerstzegel, die je kunt gebruiken voor een kaart aan een eenzame oudere. Maar tijdens de adventskalender van Else en alle goede dingen die heel veel mensen doen, kwam ik nog meer acties tegen. Dus mocht je nog wat extra post willen versturen, hieronder geef ik je een drietal opties.

  • Zo vraagt Stichting Bootvluchteling of je een kaart wil sturen aan één van de vele vluchtelingen die in een kamp in Griekenland zitten. Een kaartje om te laten weten dat er mensen zijn die aan ze denken, om een vluchteling een hard onder de riem te steken.
  • Ook Vluchtelingenwerk Nederland vraagt of je een kaartje wil sturen. Dit is geen specifieke kerstactie, maar je kunt via de site een welkomstkaart aanvragen, op deze kaart een boodschap schrijven en Vluchtelingenwerk zorgt ervoor dat deze kaart goed terecht komt.
  • Op 20 november startte de jaarlijkse schrijfmarathon van Amnesty International. Deze loopt door tot en met 10 december, de Internationale Dag van de Rechten van de Mens. Tijdens deze schrijfmarathon schrijven allerlei mensen brieven aan mensen die wereldwijd in gevangenissen zitten, worden gemarteld en gediscrimineerd omdat ze een eigen mening hebben en dit laten horen of zien. Ook worden brieven aan instanties geschreven over de vrijlating van de gevangenen en het stoppen van discriminatie.

Verstuur je graag post? Dan zijn bovenstaande opties mooie bestemmingen. En ik ben erg benieuwd of er nog meer acties zijn, laat het me weten via een reactie of stuur me een berichtje.

 

Pin It on Pinterest

Leuk bericht?