Selecteer een pagina

Het meeste dat wij via Netflix kijken zijn wel series. Er staan er ook een hele hoop op, soms weet ik gewoon niet wat te kiezen. Zo begon ik laatst aan de serie Rectify, maar de serie kon mij niet boeien. Ik weet niet waar het aan lag, misschien wel aan de hoofdrolspeler die ik best wel irritant vond. Ik besloot om het bij één aflevering te laten.

Inmiddels heb ik een nieuw genre op Netflix ontdekt, een genre dat me prima bevalt, zo blijkt nu. Ik heb namelijk de documentaires ontdekt en ook daarvan staan er een hele hoop op. Ik ben begonnen met eentje over Nina Simone, ‘What happened Miss Simone’. Een indrukwekkende documentaire over het leven van Nina Simone, een niet altijd gemakkelijk leven. Aan het eind van de documentaire werd er voor mij ook een hoop duidelijk, maar daar zal ik nu niet teveel over vertellen. Ik vind het een aanrader, met veel mooie muziek en het geeft een goed beeld van de tijd waarin zij steeds bekender werd, en steeds meer werd geleefd.

 

Een hele tijd geleden keken Joris en ik een film over Amanda Knox. Een Amerikaans meisje dat in Italië wordt verdacht van de moord op een huisgenote. Het is een heel bizar verhaal waarbij je je steeds afvraagt of ze het nu wel of niet heeft gedaan. Daarom wilde ik ook graag de documentaire kijken, ik was toch wel benieuwd hoe het nu gaat met Amanda Knox. Dankzij de documentaire weet ik dat ze weer thuis in Seattle woont, alhoewel het wel lijkt dat ze een erg eenzaam bestaan heeft. Het geeft ook een duidelijk beeld van hoe het hele verhaal is verlopen, alle verdachtmakingen, aanwijzingen, bewijzen en processen. Ook de verslaggeving door de pers komt uitvoerig aan bod. Erg interessant om te zien. Maar is ze schuldig of onschuldig?

 

De documentaire die ik nu nog aan het kijken ben is Alive Inside: A Story of Music & Memory. Ik ben pas halverwege, maar heb al een paar keer met tranen in mijn ogen gekeken. Het is prachtig om te zien wat muziek met mensen doet. Wat het met dementerende mensen doet. Dat je mensen ziet open breken, herkenning voelen door de muziek. Indrukwekkend hoe Dan Cohen met een simpele iPod zoveel contact kan maken. Heel bijzonder.

 

Ik ben inmiddels behoorlijk enthousiast geworden over de documentaires op Netflix en daardoor op zoek naar aanraders. Weet je er één? Laat het me weten via een reactie.

Pin It on Pinterest

Leuk bericht?