Selecteer een pagina

Canva, een site voor het maken van allerlei headers, social media uitingen, uitnodigingen, cv’s en veel meer. Een site, die ik erg handig vind en de laatste tijd weer zeer regelmatig gebruik. Zo maakte ik vanochtend even een ander bureaublad voor mijn laptop, omdat ik ineens besefte dat deze wel iets feestelijker mocht.

Ik maakte ook een afbeelding voor een bericht in de wekelijkse nieuwsbrief van school en afgelopen week gebruikte ik het zelfs om mijn cv nieuw leven in te blazen. Ook heb ik het gebruikt om een Instagram-post te maken over mijn laatste blogbericht. De headers voor mijn blog knutsel ik in elkaar, maar daarvoor ben ik nog zoekende naar het juiste formaat. Canva geeft namelijk allerlei voorbeelden met allerlei standaardafmetingen, maar de formaten van de blogpost blijken bij mij niet helemaal goed uit te komen. Voor dit bericht koos ik daarom voor de formaten van de presentation en dat lijkt aardig in de goede richting te komen.

Ik vind het erg leuk om te doen, die afbeeldingen maken voor mijn blog. Maar ik ben helemaal niet zo thuis in het ‘designen’. Kleuren bij elkaar matchen, een eigen stijl creëren, ik vind dat behoorlijk pittig. Nu ik zo steeds meer aan het ‘spelen’ ben met Canva, lukt dat wel steeds beter. Ik begin beter te ontdekken welke kleuren ik mooi vind en welke ik graag in mijn blog terug wil zien. Wie weet lukt het ooit om helemaal een eigen stijl te maken, waarbij je meteen ziet dat het bij mij hoort. Tot die tijd blijf ik oefenen met Canva. Dat werkt heel erg gemakkelijk. En heb je geen zin om zelf iets in elkaar te zetten, dan zijn er tal van mooie voorbeelden. Veel daarvan mag je gratis gebruiken, soms hangt er een prijskaart van, bijvoorbeeld, 1 dollar aan.

Mocht je het nog niet kennen, ga dan zeker eens kijken op de site. En ken je het al wel? Dan ben ik erg benieuwd waar jij Canva graag voor gebruikt en of je nog wat handigheidjes met me wil delen. 🙂

Pin It on Pinterest

Leuk bericht?